Hae opiskelijaksi

Valitse haluamasi koulutusohjelma ja siirry täyttämään opiskelijahakemus.

Verkkokoulutukset

Nettilukio...
Nettilukiossa opiskelet lukio-opintoja tutkintotavoitteisesti tavoitteenasi lukion päättötodistus ja/tai ylioppilastutkinto. Nettilukio on aikuislukio ja tarkoitettu yli 18-vuotiaille opiskelijoille. Alaikäisiä voidaan hyväksyä vain, jos haun taustalla on riittävät perusteet. Toisessa oppilaitoksessa opiskelevat ja yksittäisiä lukiokursseja suorittavat voivat ilmoittautua aineopiskelijaksi.
Nettiperuskoulu...
Nettiperuskoulussa voit opiskella kesken jääneen peruskoulun loppuun tai tehdä koko aikuisten perusopetuksen oppimäärän alusta asti. Nettiperuskoulu on tarkoitettu yli 17-vuotiaille opiskelijoille, joilta puuttuu perusopetuksen päättötodistus.
Aineopiskelu...
Aineopiskelijana voit opiskella yksittäisiä lukion ja perusopetuksen kursseja. Aineopiskelijaksi voit ilmoittautua, vaikka opiskelisit samaan aikaan toisessa oppilaitoksessa.

Jos haluat käyttää vain oppimateriaaleja, sinun ei tarvitse ilmoittautua. Löydät avoimet oppimateriaalit osoitteesta: https://otavanopisto.muikkuverkko.fi → Avoimet materiaalit

Lähikoulutukset

Aikuislukio...
Aikuislukiossa opiskelet koko lukion oppimäärän tavoitteenasi lukion päättötodistus ja/tai ylioppilastutkinto. Aikuislukiossa voit myös tehdä loppuun aiemmin kesken jääneet toisessa päivä- tai aikuislukiossa aloittamasi lukio-opinnot.

Aikuislukio on valintasi, jos haluat opiskella lukio-opintoja lähiopintoina Otavan Opiston kampuksella Mikkelissä. Myös asuminen asuntolassa on mahdollista.
Maahanmuuttajakoulutukset...
Maahanmuuttajakoulutukset ovat opiskelijoita varten, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka tarvitsevat peruskoulun päättötodistuksen jatko-opintoja varten.